Relationstyper

Hittade en intressant artikel på expressen; http://www.expressen.se/sex/1.1295179/testa-dig-sjalv-vilken-relationstyp-ar-du som påstår att det finns 3 olika relationstyper. Lite skeptisk så läser jag. Och se på. Den tredje typen. Det är ju jag i ett nötskal. Så lite vett finns det nog.

Hittar ni eran typ?

Här är då min beskriven. Kanske inte den bästa tyvärr O.o

Den otrygga-ambivalenta relationsmodellen

Du som har en otrygg-ambivalent relationsmodell styrs av dina känslor snarare än av dina tankar. När du försöker komma fram till om en partner är något att satsa på utgår du alltså i hög grad ifrån hur relationen känns, snarare än att försöka tänka dig fram till svaret.
Du har ett starkt behov av att komma nära andra människor och har snarast problem med att ibland vilja ha mer närhet än andra är beredda att ge. När du har en relation på gång oroar du dig ofta för om den potentiella partnerns kärlek verkligen är tillräckligt stark, och för att bli övergiven. Du kan ha lätt för att bli misstänksam och om partnern vill ha tid för sig själv kan det väcka en stark oro. När du känner dig pressad och orolig har du svårt att lugna dig själv med hjälp av förnuftiga tankar, och brukar i stället vilja ha tät kontakt med partnern. Detta kan leda till att du anklagas för att vara klängig och krävande.

Om du upplever att din partner inte går att lita på så kan det leda till att klängigheten övergår i starkt avståndstagande. Du känner dig då mycket uppriven, ledsen och arg. Rent generellt tenderar du att fästa överdriven vikt vid dina känslor, vilket kan leda till starkt turbulens i livet och stormiga relationer. Ibland kan känslostormarna vara så påfrestande att du drar dig för att över huvud taget gå in i en relation. Resultatet kan då bli en självpåtagen ensamhet. Den får dig dock aldrig att må bra, för i grunden har du ett stort behov av närhet.


Word! ^^


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0