Just another day

Jag har ingen kontroll över något, and it is killing me.

Allt som händer runtomkring mig, jag kan inte styra över något utav det.

It's out of my hands.

Jag har sorgligt nog bara kontroll över en enda sak. Ett beslut som jag fattat. Ett jobbigt beslut också, men åtminstone så var det mitt eget. Jag vet inte om det skänker mig någon tröst.

Kan verkligen inte sluta gråta över det här. Önskar jag kunde. Önskar jag kunde vara starkare just nu. Men it all fucking sucks.

Allt rasar ihop runtomkring mig och jag ser verkligen inte någon väg ut. Det är bara att ta det, svälja, och gå vidare, genom kaoset. Allt löser sig, kanske inte på det bästa sättet, men det löser sig på något vis.

Än en gång, kommer sakna er <3


Iz funny 'cuz it's true ^^

Silently screaming at you

Har så ont på insidan att det är helt sjukt. Vill bara skrika högt på någon. Fast samtidigt så är det ju ingens fel egentligen. Jag är inte förbannad på person/personerna utan jag är förbannad och besviken på omständigheterna, och vad det betyder för mig.

Skulle aldrig ljuga och säga att det inte var jobbigt att inte ha ett eget hem på 3 år, det var jobbigt. Jobbigt som fan. Man kände sig aldrig riktigt hemma, aldrig riktigt välkommen. Utan mer som en inkräktare, någon som stör och är i vägen.

Men här, för första gången på 3 år så kände jag mig trygg igen. Som att jag hade ett hem, ett riktigt hem. Nu är den tryggheten borta, och jag tror ta mig fan att jag gråtit nästan varenda dag sen den dagen. Dagen då den försvann.

Det gör så ont så jag finner inga ord. Det är farligt att bli bekväm och trygg i något. Det är farligt att älska en plats som man befinner sig på. För när man blir van, och det försvinner ifrån en, så vet man helt plötsligt om hur viktigt det var för en. Hur mycket det påverkar en när det försvinner.

Jag ska återgå till att bli en inkräktare, en inte helt välkommen gäst, och jag kommer inte känna mig hemma utan bara på genomresa. Än en gång. Ni som inte vet, vet verkligen inte hur jobbigt det är.

Love you peeps, kommer sakna er när jag är borta.

Som en Fenix kan man återuppstå ur askorna. Livet tar inte slut förrens man är död Så det är bara att ställa sig upp igen och fortsätta gå. Det gör ont just nu, men det går över.

A small tribute

Det finns så mycket som man inte vet om andra människor, som man aldrig kunnat ana. Sen lär man känna dom.

Alla ni underbara människor från Norrland, är det en slump att vi möttes? Är det 'givet' att man blir kompisar med folk från Norrland om man är därifrån själv? Jag tror inte att det är så enkelt. Men vad spelar det för roll. Ni är awesome, ni kickar ass, I love you!


Vill ha en bild på mig och Kornelia idag för vill uppmärksamma lite extra att hon är fucking awesome! Hon drar fram goda sidor i mig och får mig att fundera allt mer på de viktiga sakerna här i livet. Sen har hon en viljestyrka som imponerar på mig grovt. Önskar jag kunde vara lite mer som henne i vissa lägen (framåtanda etc). Mitt första intryck av Kornelia var helt ärligt: fan vilken härlig tjej, (och det intrycket står fast än idag!) :)).

You make it real for me..

Yes you do, all of you <3.

Känns som att jag är mil ifrån er, tusentals mil. Så isolerad. Inte en del av eran värld. Utan bara del av min egen. Så vars är ni, vad gör ni, vad tänker ni på?

Vad händer er när inte jag är med? Det känns konstigt.

Jag läser era inlägg på facebook och känner mig så långt borta. Är jag det?

Så vilka 5 motgångar syftade jag på i mitt förra inlägg? Jo, dom här:

*Skolan, ångest som vägrar dö. Viktiga saker ska göras klart och jag kan fortfarande inte sova som man bör för att orka med allt. Vill poängtera att det är den sociala ångesten som är värst, inte det vi gör i skolan. Som jag sagt tidigare, det är bara trams.

*Bostadssituationen. Hej, btw, du måste flytta ut om två veckor. Tack för den. Den enda trygghet jag hade försvann fort som fan och jag måste bosätta mig ungefär 1.5h utanför Sthlm i sommar. Great.

*Vänner, (delvis). Vad ska man göra när man inte kan göra något alls? Är rädd och skriker på folk fastän dom inte gjort ett skit för att förtjäna det. Har ingen kontroll och det känns jobbigt. Sen att det känns som att vi är på helt olika plan i livet är också ganska jobbigt. Olika prioriteringar och olika saker har vi för oss. Min sommar kommer nog kännas ganska ensam i den här takten. Är dock van ensamvarg trots att jag älskar sällskap. I'll make it work somehow.

*Kärlek. Nej, jag vill inte ha ett förhållande. Fan vad det skulle smeta till allt som redan är rörigt som satan. Men ändå. De flesta tycker väl om att känna sig älskade och uppskattade. Få lite närhet och sån skit. Kärlek är bajs, visserligen. Men när livet känns tungt så vore en kram inte så fel. Fast det är inte det som är problemet egentligen. Mest det att jag känner mig misslyckad. Fast borde jag bry mig när jag inte ens kan komma ihåg sist jag var kär på riktigt? Ja, det är faktiskt sant. Det var år sen jag var det. Så tro inte att jag var kär i vem det nu än är ni tänker att jag var kär i. Det var jag inte, och inte ville jag ha ett förhållande med den person/personerna heller. Som jag sa tidigare, I don't do relationships och det finns många bra anledningar till det.

*Söka jobb. Behöver jag ens utveckla det? Vill jag inte bo långt åt helvete måste jag först ha ett jobb. Eller det måste jag hursomhelst, måste ju ha råd att leva också. Måste btw skriva mig på en adress i Sthlm snart, blir tokigt på att bo här utan att bo här på papper. Kan inte ens gå till vårdcentralen ffs >.<

Jag tänkte verkligen inte skriva ut mina problem, men fuck it. Har hört att det är bra att ventilera sina känslor eller något sådant. Kan inte sitta här och gråta i min ensamhet. Måste ju sova snart också, (hah), som att det skulle gå.

En sista sak: håller på att bli sjuk och jag hatar det !!! Ska jag orka med allt som jag måste göra i veckan kan jag ju för fan inte vara sjuk. Men that's liv så jävla klart. Inte ska det vara lätt inte ! Än en gång. Jag är inte bitter. Bara less, åh så less, och trött, trött är jag också.

Vi hörs, ha're !


Katter gillar också hockey. (Detta var förra året).
Synd att vi förlorade, men silver är fan också nice ! :)
Så grattis till Finland ! (Man behöver ju inte vara en dålig förlorare, eller hur? :P)

Hade väl något att säga

Inte så duktig på att skriva nuförtiden. Känner mig inte så duktig allmänt nuförtiden.

Har en fet klump av ångest i min mage som vägrar dö. Känner mig allmänt ledsen och deprimerad. Livet känns mörkt och tungt. Det mesta känns bara: nä, jag vill inte.

Så. Det var väl ungefär allt jag hade att säga. Inte så mycket att göra åt det just nu. Annat än att försöka tänka positivt och ta en sak i taget.

Känner mig så distanserad från er. Känns jobbigt. Snart blir avståndet bara ännu större. Känns ännu jobbigare. Känns inte som att vi riktigt står på samma sida, vilket också känns jobbigt. Allt bara känns jobbigt nuförtiden.

Måste verkligen alltid alla saker hända på en och samma gång? Jag kan hantera en eller kanske två motgångar åt taget, men fem!? Liiiite överdrivet kanske världen?

That's life. Ingen dör oskuld cause life fucks everyone. Jag är inte bitter. Bara deprimerad. Men fortfarande någorlunda optimistisk. Den sidan kan ingen någonsin ta ifrån mig, vilket är bra. It keeps you going.

Ha det bra alla, önskar jag kunde skriva något tramsigt om t.ex eurovision istället för det här. Men. Jag kan iaf säga att jag tycker rätt låt vann, jag hejjade faktiskt på Azerbaijan ;D.


Cat. I'm a kitty cat.
Bill, visst sover han fint? x) Och ja, det är oftast så där han ligger och sover, på rygg, sen brukar han snarka också, söt-huvve ! :)

When life gives you lemons

Svårt att hålla alla bollarna i luften. Tappat en. Nu ser folk på mitt face att jag är orolig till och med. Så mycket att tänka på. Så mycket som jag inte orkar tänka på. Så vad gör jag nu?

Idag blir det iaf en paus från det. Imorgon ska jag vara allvarlig igen. Man måste som veta när det är rimligt att ta det helt lugnt, och när man faktiskt måste ta sig i kragen och göra saker.

Hade mentorssamtal idag, fanns väl ingen kritik egentligen. Skönt det. Har skärpt mig en del sen sist. Närvaron är som den brukade vara förut. Sen att min glädje och motivation för skolan är ungefär lika med noll, det är ju struntsamma för jag yttrar inte längre mina 'negativa åsikter', så då verkar jag ju inte lika negativ längre. Yay me. Nåja, man kan inte få allt här i livet. Bara 2.5 vecka kvar, sen är jag äntligen klar! Då har jag äntligen min grundläggande kompetens så jag kan studera vidare.

Önskar jag kunde vara gladare för det. Men livet är allvarligt just nu. Mycket som hänt, mycket som händer.

Nåja. Ska försöka koppla bort det där en stund. Ska i alla fall diska så har man gjort en vettig sak idag :).

Ha det gött !


Fet katt chillar i solen ^^

Ne, har inget att säga

Mycket har hänt den senaste tiden. Mycket som jag inte orkar prata om än mindre skriva om.

Livet smakar järn.

Tänkte bara säga att jag lever i alla fall, för det gör jag!

Återkommer inom kort.


Det här är kärlek <3 ^^

Schvenska var det ja

Alltså. Jag kommer så inte kunna sova inatt. Hehe. Dock så är det, vad heter det nu igen, ni vet; SJÄLVFÖRVÅLLAT x). Yes, bestämde mig för att fortsätta gårdagens vilodag i dag så struntade i att kliva upp när alarmet ringde. Av en ännu dummare anledning bestämde jag mig för att ligga kvar i sängen till 13.15, inte mitt smartaste drag.

NÅJA. Skulle ju skriva på uppsatsen idag, det tog sin tid men när klockan väl blev 16.10 fick jag till slut tummen ur och började skriva. Blev fort missnöjd och fundersam med mitt arbete, men tog mig tid att struktera om skiten lite granna så nu är jag faktiskt helt nöjd med processen so far. Har även upptäckt hela 2 ord som jag inte kunde stava, (3 om man räknar med att jag lärde mig stava "definition" under påsklovet), sa hon och stavade det fel!

Jag menar, kan ni sluta gå omkring i eran lilla fantasivärld där ni tror att jag är typ "bäst" och kan typ "allt"? Jag råkar faktiskt tycka att det är jobbigt. Precis som att ni tycker det är jobbigt ibland när ni känner er "dumma" eller "underlägsna" tycker jag att det är förbannat jobbigt att ha en stämpel på mig som inte stämmer. Jag kan inte allt, långt ifrån. Finns så mycket jag önskar jag visste mer om. Sen är kunskap så mycket mer än att bara kunna random fakta om random saker. Så det så.

Hursomhelst, mina felstavningar. Skrev "skiljde", ska vara "skilde". Sen det andra ordet kommer jag inte riktigt ihåg just nu men det gällde också ett "j" där det inte ska vara något. Mycket lustigt. Sen skriver jag i princip alltid "medans" fast det korrekta är ju "medan".

Sen vet ni ju redan allihopa vid det här laget att jag inte använder "de" och "dem" utan bara skriver "dom", det beror delvis på att det tog så lång tid för mig att lära mig det. Lärde mig det först förra året, believe it or not. Sen trivs jag bättre med "dom", tycker det ser bättre ut och får texten att flyta på bättre också när man läser.

Sen nu insåg jag att jag publicerade detta inlägg utan att avsluta det, tankspridd någon? Jaja, ska se Top Chef Canada och sedan Top Chef Masters, har jag tur kan jag sovelisova efter det. Vi hörs, vi ses, take care!


Yin och Yang cat-style !
Yes, ni kommer nog få se förbannat mycket bilder på dessa katter den närmsta framtiden för jag äger runt 500 stycken och tycker det är dags att vissa upp dom! ^^ För att vara ännu mer korrekt finns det faktiskt en tredje katt på vissa av dessa bilder: Maja. Vi var stödhem åt henne och Bill, (den svarta katten som ni vet). Vi behöll Bill medan Maja fick ett nytt hem hos någon trevlig old cat lady :P.

Rainbow-cake-cat!?

aweesome..

Äh, vet ni vad? Idag tar jag en vilo-dag faktiskt. Är trött och fryser som ett as. Så ska bara ligga under täcket och mysa. Sånt får man faktiskt göra.

Kanske berättar något intressant imorgon istället? Who knows ;). Har iaf kikat på min uppsats och gjort små små korrigeringar i texten, så är nöjd med vad jag har skrivit så långt. Förhoppningsvis är jag piggare imorgon och kan ta mig några timmar att sätta mig ner och fortsätta skriva på den.

Tills dess dock - ha're !


Chill cats are chill ^^. Yes, katterna sover ofta på rygg för dom är två små miffon och jag älskar dom! (Note: inte mina katter, dessa bor kvar i Piteå hos mitt ex).

You make it real for me

Kommer utveckla detta senare, (förhoppningsvis), men: tro inte på allt du hör, ser och läser, snälla.

Nu ska jag äta något för jag är hungrig som ett djur! Intressant dag på skolan. Hade varit ännu mer intressant om jag orkat öppna käften, vilket jag inte gör länge. Mer om det sen, (förhoppningsvis).

Det kan ju mycket väl sluta med att jag inte orkar skriva något alls. Nåja. Senaste How I Met Your Mother nu + varma mackor, cause sadly, that's all I eat. Det enda positiva i det är att jag åtminstone köpt sallad, haha.

Lajjters!

Jag bad om en injektion och fick en överdos.

Vad ska man göra? Är än så länge inte trött och inte sugen på att sova, som vanligt. Sa hon och gäspade. Jag lurar nog bara mig själv. Äsch. Ska gå och borsta tänderna nu och sen får jag se vad jag gör. Har fastnat totalt i en dorama, (japansk drama), som heter 1 litre of Tears, gråt-varning deluxe på den ! Ovanligt att jag fastnar i en drama, verkligen. Men vad ska jag säga? Verklighetsflykt är min favoritsysselsättning, bara spana in mina fritidsintressen:

* Läsa manga (helst romantiska drama/komedier)
* Kolla anime (helst romantiska drama/komedier)
* Se tv-serier (gärna romantiska drama-serier/komedier)
* Se film, (helst romantiska komedier, fantasy och sci-fi)
* Spela tv-spel (väldigt mycket fantasy med en släng av kärlek helst då)
* Läsa fantasyböcker (behöver jag nog inte ens förklara)

Om ni tänker på det, it makes sense, eller hur? (Nu pratar jag med er som verkligen känner mig, ni som vet vad jag gått igenom här i livet).
Lustigt nog har jag själv inte ens tänkt på det här förrens nu, kinda weird. Men nu när jag säger det känns det så där förbannat självklart och uppenbart. Psyko-analys nån? Makes perfect sense. Fan vad dålig man kan vara ibland på att inse de mest självklara sakerna hos en själv, och när man väl gör det så känner man sig lite dum.

Men att lära känna sig själv är en ganska underbar sak, om jag får uttrycka mig sådär fånigt, it helps you grow.

Någon som undrar varför jag använder engelska här och där när jag skriver all the time? Bara en sak jag gör, när man, (som jag), läser böcker på engelska, spelar spel på engelska, kikar på serier och film på engelska ibland med engelsk text, har facebook på engelska, ser flera utländska serier med engelsk text, då blir till slut engelska lika naturligt som svenska i ens huvud, so that's why. Nu vet ni.

Detta blev ett s.k. "lära känna Emma"-inlägg. En vacker dag kanske ni kommer förstå vem jag är och what makes me tick. Fast, det vet ju inte ens jag riktigt än ;D.

Ha det bra peeps, sov gott and whatnot!

Be careful what you wish for

you might just get it.


Mja, något sådant.

Så måndag idag, ny vecka and everything. På västfronten inget nytt, lr östfronten kanske man ska säga. Struntsamma, inget händer egentligen.

Eh, lyckades hitta en kombination av knappar som gjorde textstycket jag höll på att skriva större. Se där. Jag är ganska efter på den fronten så har ingen aning om vad jag gjorde x). Nåja, jag skrev om skolan.

Lagomt ointressant dag som vanligt på måndagar. På "syslöjden", (lr vad man nu vill kalla det), gjorde jag ett "hata e strängen-armband" till Patrick gjord på en av hans gitarrsträngar, se där :P. Gjorde ett armband till mig själv också och använde Emilinn's så kallade "vänskaps-kula". Hade redan gjort ett armband innan men det föll typ isär x). Så känns bra att ha ett nytt ett fastän det ser ut som en reklam för barnleksaker har spytt över den. Orkar inte förklara, men äckligt färglatt är det i varje fall :P.

Nåja, for även och köpte ny hudkräm för ansiktet. Vilket får mig att tänka på en annan sak, what's up med förpackningarna?  Varje gång jag ska köpa en ny, (samma märke och allt ofc), så är det en ny sorts förpackning! Först var det en rund plastburk, sen en rund glasburk och nu är det en jävla tub. Jag menar, va? Vad är poängen med att byta hela tiden? Blir dom aldrig nöjda? O.o

Väl hemma så gjorde jag faktiskt saker. Yay me. Diskade all disk, sen packade jag en resväska med kläder jag sällan använder. Efter det plockade jag ihop smutstvätten och vek ihop och la undan alla kläder som inte var smutsiga och böt sop-påse. Så jag har faktiskt gjort något vettigt idag, som jag velat ett tag. Därför har jag lite hopp i iaf om att jag kan fortsätta vara lite vettig imorgon, om jag inte är för trött dvs :).

På tal om trötthet. Jag borde vara trött. Sov bara 4 timmar mellan lördag och söndag, men inte fan blev jag trött igår kväll för det. Sov nog åtminstone 5 timmar i natt, vilket är okej, men borde jag inte vara trött nu? Sen har jag inte haft någon aptit på hela dagen heller. (Jag har dock ätit middag, oroa er inte, men skippade lunchen). Life is what life is helt enkelt.

Be careful what you wish for.

Ha det bra !


Finaste. Saknar katterna, speciellt min lilla söta tjockis Bill, (den svarta katten).

RSS 2.0