Att ha kontroll över sina egna tankar

Ibland känner man sig bara lite skum, visst är det så? :P

Igår blev det sent iaf. Satt hos Elin och svammlade till klockan 2 på natten. Det är dock mysigt ^^. Vi pratade om sånna dära smarta saker som att välja själv hur man ser på världen och andra. Att vi alla, var och en, har förutsättningarna för att skapa lycka. Det handlar om att ändå ner på tankenivån "tänka rätt". Ni vet säkert på något vänster och vis vad det är jag snackar om, eller hur? Att tänka positivt. Inte bara om sig själv, utan även om andra.

Elin sa så här: "En lycklig människa ser inte ner på andra människor. En lycklig människa säger inte saker som "Du vet den där tjejen va? Fan vad störd/ful/äcklig hon är osv.". En lycklig människa behöver inte dessa tankar och har inte dessa negativa tankar i sig och behöver definitivt inte ljuda dom inför andra."

Och visst stämmer det så bra? Visst skulle världen vara en mycket bättre plats om vi slutade tänka så om varandra? Det vi tänker om andra är faktiskt helt enkelt en spegling av oss själva. Ni kanske tycker det låter helt loco. Men tänk efter. Om vi var riktigt lyckliga, skulle vi tänka så om andra? Om vi var helt tillfreds med oss själva och våra liv, skulle vi säga så?

Nej, det skulle vi inte. Varför? För att det ger oss absolut ingenting, inte ett skit gör det oss. Vi förstärker bara den negativa sidan hos oss själva. En sida som vi inte behöver ha. Visst är det så?

Ni får gärna argumentera emot. Ta bara tid att tänka på det först, låt det smälta. Sen om du inte håller med får du gärna berätta vad och varför. Håller du med får du gärna berätta det också. Har du egna tankar om ämnet så får du gärna bidra med dom också. Tycker att det är viktigt att öppna upp en diskussion om ämnet, inte minst för alla våran egens skull. :)

Ha en bra dag ! :)

Kommentarer
Postat av: Lea

Låter onekligen vettigt, fast det är nog inte lätt för alla. Man vill vara lycklig, men oftast har man satt några spår av "lycka" hos andra så när dom säger eller gör saker som inte motsvarar ens förväntningar så blir man "osynligt" sårad. Det blir ett svek.

"Jag är som mest lycklig när jag är med människor jag tycker om och älskar" då blir det nog lätt att glömma bort att tänka den människan gjorde eller sa av ett skäl eller att den människan är sin egen person, man kan inte sätta sina egna ideal hos andra.

Vi är alla olika.



Vi glömmer så lätt att även ge komplimanger, eller det faktum att vi människor söker enormt mycket självbekräftelser och komplimanger att det blir till att prata dåligt om andra för att själv lyfta upp sig som en bättre människa och på så sätt visa upp sig själv för den andre man pratar med.

"Vilken h-ra hon är! Jag skulle aldrig göra något sånt bakom en killes rygg! Ingen klok människa gör det. Han förtjänar någon bättre"



Det är olyckligt att man pratar skit om andra för att stärka band med varandra och förstå sina kompisar bättre, vilket kan leda i sin tur till ett bakslag om man har otur.

Fast oftast blir det en annan omständighet för det fanns ju en giltig förklaring som kan godkännas, när dom inte gjorde samma sak i en tidigare händelse som rörde om någon okänd dom hade tidigare pratat trash om.

Troligtvis visste dom inte den okändes förklaring.

Även om man snackar skit så öppnar det ju till diskussioner mellan människor.

Fast som sagt, tråkigt att dom diskussionerna kommer fram på det sättet som dom gör.



Mest logiska är att dom flesta har glömt bort att söka efter lycka, det är lättare att få självbekräftelse som tillfredställer en.

Man blir bättre än andra, man är en bra människa. Hur många gånger har man inte sagt det till sig själv?

Lycka, ett bra mål att sträva efter. Det gör nog alla, fast alla har olika syner på hur lycka ser ut.



Skitsnack, på nått sätt mår vi inte dåligt över det.

2009-07-21 @ 19:01:25
Postat av: Emma

Det är klart att det inte är lätt. Är väl som det som är poängen?



Med skitsnack menade jag inte ett påpekande av en annan människas dåliga handling. T.ex om en tjej har varit otrogen, (nog för att jag personligen aldrig skulle döma ut en sån sak och att diskutera sånna saker som otrohet kan vara extremt lärorikt, så länge man inte gör det i det snedvridna perspektivet att bara kasta skit på en person), jag tänkte mer på de gångar då man som jag just sa, bara vinklar det eller helt enkelt snackar om sånt som inte är sant eller helt orelevant, tex om en tjej inte bara gjort något dumt utan även är "ful" eller "fet", för det har ju inget med saken att göra.



Jag påstår att alla skulle må bättre om allt skitsnack försvann ^^.

2009-07-21 @ 21:21:38
URL: http://aeonis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0