Inlägg ett!

I min nya serie inlägg som kommer handla om: Final Fantasy, (men möjligtvis andra spel också). Vem är förvånad? Inte jag iaf ^^.
I denna serie kommer jag, med hjälp av min syster diskutera personer, händelser och allt möjligt som har med Final Fantasy att göra.

I mitt första inlägg så står Final Fantasy X i fokus. Vi ska diskutera Lulu, denna mystiska människa that doesn't make any god damn fucking sense. Tycker ni att hon gör det? Lämna gärna åsikter.

Lulu är 22 år gammal, en black mage från Besaid. Hon växte upp där med Wakka, Wakka's yngre bror Chappu, (som hon hade ett förhållande med), och senare även med Yuna.

Är det logiskt? Låt mig peka ut ett par saker för er;

1. Hon har ingen dialekt what-so-ever, bra jobbat hos talpedagogen? Bara lyssna på Wakka ett tag så förstår man ju att dom är ett gäng avslappnade bonniga öbor. Men Lulu är bara cool.

2. Finns det någon annan "black mage" i hela spelet? Jag menar, läser man skaparens kommentar om hennes utseende så var det så att han ville skapa typ en "coolare" black mage än dom som funnits tidigare, referens: Vivi FF IX. Han är ju en av många. So fine, det är ju obvious att han är en black mage, men Lulu då? Som verkar inte ha någon jävla look-alike någonstans i hela vida världen. Does that make sense? Är hon måhända the last of her race Aeris-style. Men på andra sidan så kan ju alla bli svart magiker tack vare the sphere grid, inte mycket till invidualitet där inte !

3. På tal om speciella kläder och så, så är det ju helt uppenbart att det inte finns någon annan med hennes fashion sense, finns ingen som har lika coola eller genomtänkta kläder. Och detta kan ju bero på att hon är en black mage, dom är tydligen supercoola. Men hur fan blev hon så cool genom att växa upp på Besaid?! Referens: Wakka <- saknar coolhet

4. Hon lämnade tydligen ön flera gånger i sitt yrke som guardian. Btw, jag vill veta hur man blir en guardian ? Livsfarligt yrke, hon är inte så hundraprocentigt ens troende när det kommer till Yevon. Men det är ju förmodligen en bra karriär om man är en black mage. Som btw suger i början? Hur fan tog hon sig till Calm Lands tidigare ?!  Hon hade ju blivit dödad på två röda med dom stats som hon börjar med. Tillbaka till en annan fråga, hur fan blir man en black mage?! Ologiken i hennes historia är Hollywood-stor. It's like a movie where nothing makes sense and is not supposed to be either. Men jag vill veta. Hon förlorade sin första summoner i The Caven Of The Stolen Fayth, kan bara säga att monstrena där är ingen lek, så dom kan ju inte ha varit i någon fight, no encounter-bangle perhaps? Den kan man ju iofs få av Ghost som huserar där.. Men frågan återstår ju då, hur överlevde hon fram till Calm Lands? O.o

5.  Hur mycket väger hennes klänning ens? Alla dom där skärpen, måste ju vara tung som sate, hur orkar hon det? Måste ha amazing body strength, men hon ser ju rätt spe ut?

Söt, det är hon. Men totalt ologisk O.o.

Kommentarer
Postat av: Kubbe

It's a game, it's not suppose to make sense :P

2009-05-08 @ 13:54:24
Postat av: Elin

Haha, jag varken läser eller skriver ;)

Men självklart! När??

2009-05-08 @ 18:05:20
URL: http://elin5.blogg.se/
Postat av: Mari

If games is not suppose to make sense, then how are they able to sell it?

How is the player able to play the game? (syftar där mest på spel som bubble shooter etc)

Spel har (oftast) en förutbestämd handling etc, man kan likna det med filmer.

Så om en film inte skulle ge det svar man undrar över i filmen så antar att jag att man kan säga det med? "It's a movie, it's not suppose to make sense" Nämen vänta, det har systera redan skrivit! HAH! XD

Kort sagt, filmer och spel skulle nog inte sälja så bra.

Det är frågor vars svar inte framkommer i spelet.

Oftast har det ju hänt att när man ser/spelar om så har man kommit på saker till höger och vänster.

Men det finns fortfarande sååååå många frågor kvar.

Mina spekulationer:



1. Som tidigare guardian för andra så har hon säkert varit borta i månader från ön och deras Jamaica dialekt. Tror isf att hon inte varit där på ön särskilt länge efter hon kommit tillbaka och Tidus hoppar i land. Skulle det vara så att hon kommit tillbaka sen ett bra tag sen så har hennes dialekt inte försvunnit då hon var en guardian.

Yuna har inte heller så stark brytning som Wakka har, eller ens något alls O.O Lulu kanske influerade henne??



2. Kan finnas andra black mage. men inte så 100% inriktad enbart åt det hållet som hon är.

Rikku utsatte ju för lightning av hennes bror (var det väl?) när hon var liten.



3. Hon har gjort det själv som den lilla husliga hemmafru önskar bli en dag. Nej seriöst så tror jag att kläderna blev gjorda i nån av dom större städerna eller rakt av i huvudstaden. Seymour har ju själv kläder som sticker ut en bra bit (inte helt och hållet) från det vanliga som man ser i spelet.

Tittar man på hans bröllopsoutfit så är dom också lite utstickande, men har fortfarande lite Yevon stil på det hela. Ja, jag kallar det för Yevon stil om man tittar och jämför alla kläder folket (dom vanliga bystanders) har. Lulu's kläder är dock väldigt genomtänkta. Sorgekläder för Chappu kanske?? O.O (Tror inte det faktist då jag vet att hon har på sig dom kläderna i X-2)



4. Jag tror hon blev tidigare guardian för att hennes summoner kände henne och ville ha med henne?

Hur dom klarade sig så långt:

1. Run

2. Escape

3. Hide and sneak

4. The summoner prayed to Yevon XD

5. Det var summoner som gjorde allt medans Lulu var backup. (Ifrit, Shiva, Ixion etc som gjorde allt)



5. Sorgemarsch... Njaaa... Hon har kanske den lugna öbo kwinna kvar i kroppen eftersom hon tar det rätt så lugnt både i tal och gång. Dessutom sysslar hon med magi som är distanstypen och inte särskilt snabba av sig som andra battletyper. Finns ingen nöd att vara så lättklädd som Rikku?

And I think those hips are working it! ;D

2009-05-08 @ 19:53:28
Postat av: Mari

Borde göra nästa karaktär snart, men vem?? :D

2009-06-10 @ 17:41:10
URL: http://aeonis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0